Friday, July 07, 2006

Hyresvärd näsbränner krögare

En av bloggens mer uppmärksamma läsare tipsade i kommentaren om att En Sked Krog brunnit, coh att den knapast öppnat än. Den uppgiften visade sig stämma även om den var väl dold på krogens hemsida. Krogen är inte bara tillfälligt stäng, den kommer inte att öppna igen. I alla fall inte i de senaste krögarnas regi. Så mycket för tipset nedan...

Krogen eldhärjades 2005 på hösten, och det visade sig vara ett pyromandåd. Krögarna blev förstås bestörta över detta, men bestämde sig för att göra ett försök att renovera och öppna igen.

Men hyresvärdens krav på en hyresökning med drygt 300 % knäckte krögarna. De skriver i ett gripande brev : "I backspegeln blev vårt äventyr som krögare visserligen en ekonomisk katastrof men en fantastisk och på många olika sätt lustfylld upplevelse. Även om det nu fick ett oerhörtsnöpligt och tragiskt slut ångrar vi inte för ett ögonblick att vi för snart fyra år sedan
valde att göra denna resa."

Brevet med detaljerad information om alla turer, samt krögarnas version av hyresvärdens agerande finns att läsa i sin helhet här. Ett viktigt dokument i SoGlos moderna historieskrivning.

Det ryktas för övrigt att hyresvärden själv ska öppna krog i lokalerna...

2 Comments:

At 11:39 PM, Anonymous Anonymous said...

Aha, det är därför den inte kommer heta "En sked krog" utan det mer sparsmakade/femårsplanklingande "Enskede krog".

Läste om det i lokaltidningen.

Var förresten förbi MMs igen och konstaterar att standarden håller i sig - gratis Aftonbladet till välsmakande och näringsrik grillmat.

 
At 4:10 PM, Blogger Felix said...

Är Soglo nerlagt, eller varför händer det aldrig något här? Det är väldigt synd..

 

Post a Comment

<< Home