Sunday, May 15, 2005

Triangeldesign och pyssel i SoGlo

SoGlo:s design och inredningskvarter ligger i gamla Enskede nära Nynäsvägen. Runt en liten triangelrondell samsas de med en liten kyrka och ett par tandläkare. Där finns en diversebutik som kallar sig "Mostrarnas Diversehandel" som säljer både nytt och begagnat. Fokus ligger på kvalitet snarare än kvantitet. Här kan man hitta den där gamla byrån, lampan eller fotöljen som man känner igen från farmor, eller som man sett på film. Butiken har också ett eget snickeri som tillverkar barnstolar, vaggor med mera. Tyvärr är det inga prismässiga fynd som görs här. Mostrarna vet sakernas värde och priserna är höga.

Bredvid Mostrarna håller "Stil Epok" till, vilket är en inredningsbutik av ganska traditionellt snitt. Hyggligt utbud av tyger, och helt okej, men mer begränsat sortiment, av porslin och prydnadsföremål. Extra plus för bra utbud av riktigt snygga esxpressokoppar. Bjuder i övrigt inte på några större överraskningar.

Överraskningar bjuds det dock på snett emot där "Blå Gungan" håller till. Här finns snygga designade vaser, fina smycken och andra prylar till bra priser. En stor variation vindspel hänger från taken i den lilla och ganska belamrade butiken.

Sist i det lilla klustret finns "Pysselhörnan" som - precis som namnet antyder - är en specialbutik för pysselsaker. Under mitt mycket korta besök tykte jag mig se flirtkulor, kulörta papper, pysselböcker, fjädrar, ja egentligen allt som behövs för ett klassiskt pyssel. Tyvärr säljer de inte spännram och annat konstnärsmaterial, vilket jag då var på jakt efter.

En promenad till dessa butiker i vårsolen rekommenderas.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home