Wednesday, April 06, 2005

Thailand i SoGlo

Sockenplans thairestaurang (som av någon anledning finns på webb-adressen SockenplansCafe.com) är en restaurang som i härligt go-all-the-way-kitschig miljö a lá Thailand som serverar mycket bra Thai-mat och alltså visuella intryck i form av kulörta lampschemor, plastpalmer och en sån där mekaniskt illusorisk katt som slår med armen, men där det är omöjligt för ögat att säga åt vilket håll. För att vara icke innerstad måste maten betecknas som utsökt.

När vi testade den för några veckor sedan, en lördagkväll, visade det sig att ruljansen varit så kraftig att nästan alla råvaror tagit slut, varför det bara fanns två rätter till vilka kocken kunda fixa fram nya ingredienser. Vi valde alla en variant av Pad Thai (Stekta risnudlar, ägg, böngroddar & färsk lök med kyckling alternativt fläskkött eller tigerräkor) för en dryg hundralapp. Lät inte så märkvärdigt, men ack så gott. Grönsakerna hade perfekt krispighet och rätterna kändes fräscha. Trots råvarubristen snålades inte med portionerna.

Sedan dess har vi take-awaytestat andra rätter, med samma goda resultat. Det enda önskemålet är att de ska sänka priset på take-away. Idag ges 10 kronors rabatt på varje rätt vid avhämtning, och en hundring för en låda efter jobebt kan kännas lite väl saftigt, även om maten är god. Fantastiska JJ:s thai-to-go säljer ju exempelvis sin högklassiska avhämtnings för ungefär 55-80 per portion. Så omöjligt borde det inte vara.

Det senare drar ned betyget en smula, men en stark 7:a (av 10) blir det i alla fall.

3 Comments:

At 6:52 PM, Anonymous Anonymous said...

Sockenplans Thai är så himla bra, jag brukar köpa nr 19, 23 eller 28 (ska snart springa och hämta en portion av den sistnämnda). Lovely lovely.

Förresten finns de numera på www.sockenplansthai.com

 
At 10:48 PM, Anonymous Anonymous said...

Kommentar ett år senare men ändå....
Ett otroligt stort minus att det är så dyrt!!!
Pröva Thaien i Högdalens industriområde, halva priset och kanonbra mat!!

 
At 10:51 AM, Anonymous Anonymous said...

Lyckas inte leverera RIKTIGT Thailändsk mat..

Med stora förväntningar tog vi oss en solig lördag i september till...
Läs mer...

Med stora förväntningar tog vi oss en solig lördag i september till sockenplans Thairestaurang.

Nej vi blev inte övertygade. Maten är inte riktigt god. Det är bra råvaror men den riktiga Thailändska smaken och hettan lyckas man inte få fram. Hittar inget spår av färska prik i våran Khapao gai. Fisksåsen saknas eller lyckas inte nå fram.

Andra små minus.

Rätterna serveras inte på thaivis i serveringsfat vilket gör det svårare att på thaivis dela på rätterna.

Rätterna serveras ej heller med tradionell gaffel sked som ätverktyg.

Prisnivån är något över normalt för kvaterkrog i förort, men inte högre än att det kunde vara OK om dom lyckats leverera, men tyvärr är inte fallet så.

Man lyckas inte riktigt leverera en godkänd smak av Thailand och den suveräna Thaimaten.

Toaletten får 5 plus. Så här borde alla krogtoaletter se ut. Rent och snyggt.

Summasumarum 2,5 chilifrukter av 5 möjliga.

 

Post a Comment

<< Home